aRms | Mannak^3d
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

aRms | Mannak^3d

∂ιяє¢тє∂ ву [ ...мαηηαк^3∂... ] - - - - -^^ diğer adresimiz^^ - - - - [- WWW.ONLİNECOLİC.YETKİNFORUM.COM -] - - - -

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Ders başına 15 TL'ye iş imkanı!!!

YazarMesaj
MérT
Admin
MérT

Ders başına 15 TL'ye iş imkanı!!! Empty
MesajKonu: Ders başına 15 TL'ye iş imkanı!!!   Ders başına 15 TL'ye iş imkanı!!! Icon_minitimePtsi Ekim 12, 2009 7:29 pm

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizleri meslek sahibi yapmak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ile protokol imzaladı. Protokole göre kursiyerler, gördükleri kurs için ders başına 15 TL de para alacaklar.

Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ve İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ile Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ertuğrul Bilican arasında imzalanan “İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi Düzenlenmesi”ne dair protokol, aralarında İlyas ve Mahmut Ekşi, Kadir Gurbetçi, Onur Yalçınkaya, Ahmet Ağırman, İsmail Bacacı, Sezai Zeybek, Osman Öztürk, Adnan Şimşek, Mehmet Turgut, Serdar Sözbir, Aydın Işık, Osman Aksoy gibi önemli isimlerin de bulunduğu çok sayıda holding patronu ve iş adamını bir araya getirdi.

İmza töreninde konuşan İş-Kur İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, amaçlarının İstanbul'un 39 ilçesinde yerel bazlı eğitim projeleri geliştirerek, işsiz vatandaşlara iş alanı yaratmak olduğunu söyledi.

Türkiye'de işsizlerin yüzde 60'ının ilköğretim düzeyinde eğitim gördüğünü kaydeden Coşkun, bu işsiz grubunun yüzde 70'e yakınının ise hiç bir vasfının olmadığını belirtti.

İş-Kur olarak devletin kendilerine 83 milyon TL ödenek verdiğini ifade eden Coşkun, bu paranın 52 milyon TL'sini eğitim için harcayacaklarını aktararak, ''Bu paranın 2009 yılı itibarıyla 35 milyonunu eğitim adına harcadık. Geri kalan kısmını da bu proje için harcayacağız. 34 bin işsiz ile de sözleşme imzalandı. Şu an 5 bin 500 kişi bir iş sahibi olabilmek için mesleki eğitim görüyor. Biz sektörden gelen ihtiyaçları karşılayabilmek için çalışıyoruz'' dedi.

Coşkun, Üsküdar Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında, Üsküdar'da ikamet eden işsizler için 15 ayrı branşta kurs düzenleneceğini ve kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifika verileceğini söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da konuşmasında, göreve geldikleri dönemden bu yana, 6 binden fazla işsiz vatandaşın iş bulmak amacıyla kendilerine başvurduğunu belirtti.

Kara, bu amaçla İş-Kur'la imzalanan protokol çerçevesinde açılan mesleki eğitim kurslarıyla bir çok insanın iş bulabilme imkanının artacağını kaydetti.

Üsküdar Belediye Başkanı Kara, sosyal belediyecilik anlamında karşılarına çıkan en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi. İşsizlerin psikolojisini empati yaparak anlamak gerektiğini, bu konunun bireyleri değil, o bireylerin ailelerini ve dolayısıyla geniş kitleleri ilgilendirdiğini, bu konunun bir sosyal yara olduğunu anlattı. Göreve geldikleri dönemden bu yana 6 binden fazla işsiz vatandaşın iş bulmak amacıyla kendilerine başvuruda bulunduğunu anlatan Mustafa Kara, sorunun çözümü için İŞ-KUR ile yaptıkları protokol gereği 15 branşta kurs açtıklarını, kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin sertifika almaya hak kazanacağını ve İŞ-KUR’un da kursiyerlere iş istihdamı sağlayacağını ifade etti. Kara ayrıca, işsizliğin çözümünde sadece İŞ-KUR’un çalışmalarının yeterli olmayacağını, en büyük payın işverenlere düştüğünü, bu nedenle kamu kurum ve kuruluşları ile işverenler arasında işbirliğinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Üsküdar Belediyesi ile İŞ-KUR arasında yapılan protokol kapsamında ilk etapta CNC Tezgâh Operatörlüğü, Aşçılık, Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanlığı, Gazaltı Kaynakçılığı, Eğitici Annelik (Çocuk Bakıcılığı), Peyzaj, Kuaförlük, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Servis Hostesliği, Temizlik Görevliliği, Konaklama Hizmetleri, Sigortacılık, Elektrik Tesisatçılığı, Oksi-Gaz Kaynakçılığı ve Emlak Danışmanlığı kursları düzenlenecek. Kursiyerler, gördükleri kurs için ders başına 15 TL de para alacaklar.
https://mannak.yetkin-forum.com

Ders başına 15 TL'ye iş imkanı!!!
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MEB'den işsiz gençlere 10 ayda iş imkanı